Onze najaarscampagne loopbaanbegeleiding

Met de campagne loopbaanbegeleiding willen we alle burgers aansporen om na te denken over hun loopbaan en een eerste kennismakingsgesprek bij een loopbaancentrum aan te vragen.Sociale media: advertenties via FB en video's op instagram

Van oktober tot en met november 2021 liep een kleurrijke campagne op sociale media, via advertenties en getuigenissen van werknemers die loopbaanbegeleiding volgden, alsook een mailing naar 8.500 huisartsen.

In deze campagne moedigden we de bezoekers van vdab.be aan met 'Vraag een gratis kennismakingsgesprek' aan in plaats van met 'Bestel je loopbaancheques'. Op basis van cijfers van een vroegere campagne hebben we gemerkt dat de drempel te hoog was om onmiddellijk loopbaancheques aan te vragen. 
 

Afbeelding
campagne loopbaanbegeleiding sociale media

Mailing huisartsen

Via een mailing die we op 25 oktober verstuurden naar 8.500 huisartsen vragen we om om deze affiche in de wachtzaal op te hangen. Alles wordt mooi uitgelegd via onze begeleidende brief.

Begeleidende brief voor huisartsen (nov 2021) (2.39 MB)

 

Afbeelding
campagne loopbaanbegeleiding huisartsen

Vernieuwde vdab.be/loopbaanbegeleiding

Uit cijfers van onze voorjaarscampagne op sociale media hebben we heel wat geleerd. Bezoekers vonden niet gemakkelijk de weg naar de juiste info. Daarom hebben vdab.be/loopbaanbegeleiding in een nieuw kleedje gestopt: de eerste pagina is veel overzichtelijker en we vernieuwden onze getuigenissen.

 

Afbeelding
vdabbe-loopbaanbegeleiding