30 maart 2022 - IBO: Nieuwe ondersteuning voor cursist, werkgever en IBO-bemiddelaar

We hebben 3 keer nieuws over IBO:

  • digitaal infopakket IBO nu ook in het Frans
  • digitaal infopakket IBO nu ook op maat van de werkgever
  • nieuwe filmpjes voor de IBO-bemiddelaar

Digitaal infopakket IBO nu ook in het Frans

De kandidaten IBO-cursist en werkzoekenden met interesse in IBO kan je sinds eind 2021 informeren via een digitaal infopakket. Met dit digitaal infopakket IBO krijgen zij snel de basis over wat een IBO is, hoe dit verloopt en wat we daarbij van hen verwachten. Nieuw is dat het digitaal infopakket vanaf nu ook beschikbaar is in het Frans. 
Wij lijsten op in welke situaties je dit digitale infopakket in het Frans het best gebruikt.

Vanaf nu kan je ook werkgevers informeren met een 'Digitaal infopakket IBO werkgever'

Het digitaal infopakket IBO voor werkgevers is beschikbaar op de VDAB-website (werkgevers.vdab.be). Net zoals bij de werkzoekenden ontvangen werkgevers die een IBO-aanvraag ingediend hebben, automatisch van VDAB een digitaal infopakket via mail.

Werkgevers die nog geen aanvraag ingediend hebben, maar wel interesse hebben in IBO, kan jij nu zelf informeren met dit digitaal infopakket.

Via dit infopakket kan een werkgever de basisinformatie doornemen op een moment dat het hem past. Je kan dit infopakket bezorgen aan je werkgever van zodra jij een aanvraag IBO binnenkrijgt. 

Lees alle info over Digitaal infopakket IBO werkgever >

Nieuwe filmpjes die jou als IBO-bemiddelaar ondersteunen 

Twijfel je als IBO-bemiddelaar over de registraties in de toepassing IBO-beheer of de PVC-tool?

Bekijk dan de instructiefilmpjes over de registratie van IBO. Ze werden recent aangevuld met extra filmpjes over ondermeer registratie van verplaatsingsvergoedingen en kinderopvang.