Arbeidsmarktinformatie

Onze website voor werkzoekenden biedt heel wat informatie en tools die jou als partner kunnen helpen om je klant te informeren over mogelijk jobs aan de hand arbeidsmarktinformatie. Hieronder een selectie.Trends en cijfers

VDAB verzamelt permanent heel wat cijfers op de arbeidsmarkt: bekijk ons uitgebreide aanbod aan arbeidsmarktinformatie en interactieve tools!

Naar Trends en cijfers >

Oriëntering: welke job past bij me?

Deze tests kunnen jouw klant helpen om te weten welke jobs bij hem passen. 

Naar de test en tips >

Knelpuntberoepenlijst

De Studiedienst van VDAB publiceert elk jaar een knelpuntberoepenlijst. Knelpuntberoepen zijn beroepen waarvoor werkgevers het moeilijk hebben om geschikte kandidaten te vinden.

Naar de lijst >

Beroependatabank Competent

Competent helpt je om in competenties te denken die nodig zijn voor een beroep, en niet in diploma's. Ontdek wat Competent concreet inhoudt.

Lees meer >

Beroepenfilms

We hebben meer dan 150 beroepenfilms op vdab.tv. Je kan deze gebruiken om werkzoekenden te informeren over de verschillende beroepen.

Bekijk de filmpjes >

Beroepenfiches

Wil je meer weten over een bepaald beroep? Zoek in onze databank met beroepenfiches. Je kan ze gebruiken om werkzoekenden te informeren over verschillende beroepen.

Ontdek de beroepenfiches >

Tewerkstellingsmaatregelen

Informatie over financiële tegemoetkomingen voor werkzoekenden, werknemers en werkgevers. 

Bekijk de maatregelen >

Provinciale arbeidsmarktverkenners

In de provinciale arbeidsmarktverkenners wordt ingezoomd op de regionale arbeidsmarkt. Allerhande interessante provinciale arbeidsmarktinformatie wordt in deze Google-sites gebundeld.

Naar de verkenners >