Alles over Extranet voor partners

Op Extranet vind je alle informatie en toepassingen die je als partner nodig hebt voor jouw samenwerking of nieuwe samenwerking met VDAB. Extranet heeft publieke pagina's en beveiligde pagina's.Wat is Extranet voor partners?

Deze website is Extranet voor partners en vervangt de website voor partners van VDAB (vdab.be/partners) volledig in najaar 2020. De meeste informatie van de partnerwebsite kan je al vanaf 14 oktober hier vinden. De homepagina van de partnerwebsite blijft nog een tijdje beschikbaar om in te loggen in Mijn VDAB. Je zal binnenkort wel vanop de meeste pagina’s van de partnerwebsite doorgestuurd worden naar de overeenkomstige pagina op Extranet voor partners.

Welke info? Alle informatie en toepassingen die je als partner nodig hebt voor jouw samenwerking of nieuwe samenwerking met VDAB. 

Extranet heeft publieke en beveiligde pagina’s. Om de beveiligde pagina's te kunnen vinden en lezen moet je inloggen. Veel informatie op Extranet kan je gewoon lezen zonder dat je moet inloggen. Dit zijn de publieke pagina’s van Extranet. Je kan ook naar Mijn VDAB en Mijn Loopbaan voor Partners als je inlogt via de homepagina van Extranet.

Hoe kan je Extranet gebruiken? Wie heeft toegang tot de beveiligde pagina's van Extranet voor partners?

Extranet voor partners heeft publieke en beveiligde pagina's.

De publieke pagina's kan iedereen lezen met of zonder toegang of inloggen.

De toegang tot de beveiligde pagina's van Extranet voor partners hangt samen met andere VDAB-toegangen van jou en/of jouw organisatie. Lees hieronder meer voor de verschillende situaties.

Kunnen inloggen op Extranet betekent niet dat je toegang hebt tot alle beveiligde pagina's van Extranet.

Heb je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?

Als je toegang tot MLP hebt of MLP is voor jou aangevraagd, en je logt in op Extranet, dan

 • heb je toegang tot de beveiligde pagina’s voor MLP-partners op Extranet (ondermeer draaiboeken)
 • kan je pagina’s volgen en updates krijgen in je mailbox als een gevolgde pagina gewijzigd is
 • kan je vanop de homepagina van Extranet naar ‘Mijn Toepassingen (Mijn VDAB)’ en rechtstreeks naar de toepassing 'Start Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)'. 

Log je niet in op Extranet, kan je alleen de publieke pagina’s van Extranet voor partners lezen. Om de meeste draaiboeken te vinden via de zoekfunctie, zal je moeten inloggen.

Noot: 'Mijn Loopbaan voor partners' is de toepassing waarmee je als partner toegang krijgt tot de klantendossiers van VDAB en waarin je als partner acties registreert van en voor jouw klanten. Naast 'Mijn Loopbaan voor Partners' zijn er bij VDAB voor partners nog andere toepassingen zoals 'Loopbaancheques' waarin je loopbaancheques in kader van loopbaanbegeleiding kan registreren, ... Je vindt ze allemaal bij 'Mijn Toepassingen (Mijn VDAB)' op de homepagina van Extranet als je inlogt op Extranet.

Heb je geen toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP) en jouw organisatie registreert in MLP?

Als jij  geen toegang hebt tot MLP, maar jouw organisatie registreert wel in MLP, kan je bij jouw administrator toegangsrechten tot Extranet (‘Toegang tot Extranet Mijn Loopbaan voor Partners’) aanvragen. Toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners is daarvoor niet nodig.

Van zodra je de mail van VDAB ‘Je toegang tot Extranet voor partners’ hebt ontvangen, kan je inloggen met je gebruikersnaam en paswoord.

Als je inlogt:

 • heb je toegang tot de beveiligde pagina’s voor MLP-partners op Extranet (ondermeer draaiboeken)
 • kan je pagina’s volgen en updates krijgen in je mailbox als een gevolgde pagina gewijzigd is

Ben je administrator en registreert jouw organisatie in Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?

Dan kan je voor jezelf en elke medewerker van jouw vestiging die dat nodig heeft, in 'Toegangsbeheer' toegangsrechten voor Extranet (‘Toegang tot Extranet Mijn Loopbaan voor Partners’) aanvragen. Medewerkers voor wie je MLP aanvraagt, krijgen automatisch toegang tot de beveiligde pagina’s van Extranet: voor hen hoef je geen Extranet-rechten aan te vragen.

Noot: Wat is Toegangsbeheer?

Enkel administrators hebben toegang tot de toepassing 'Toegangsbeheer'. Ze kunnen er nieuwe gebruikers aanmaken en de nodige rechten geven om VDAB-toepassingen te gebruiken waarvoor je moet inloggen. Administratoren vinden de toepassing Toegangsbeheer als ze inloggen via Extranet voor partners (of via Mijn VDAB voor partners). De opleidingsmodule 'Demo voor Toegangsbeheer' voor administrators vind je hier.

Heb je toegang tot andere toepassingen dan Mijn Loopbaan voor Partners (MLP), en jouw organisatie registreert niet in MLP?

Dan kan je 

 • alle publieke pagina’s van Extranet voor partners lezen, met of zonder inloggen
 • inloggen op Extranet voor partners en vanaf daar naar ‘Mijn VDAB’ en de toepassingen waar jij toegang toe hebt (Vertrouwelijk dossier opzoeken, Loopbaancheques, Opleidingmanager, ESF-rapportering, …)

Hoe volg je pagina's en ontvang je mails met updates van pagina's die je volgt?

Heb je toegang tot de beveiligde pagina's van Extranet en wil je graag op de hoogte blijven van de wijzigingen op een extranet-pagina? Dan kan je de die pagina 'volgen' en dagelijks of wekelijks mails ontvangen met updates. Hoe je dat instelt lees je hier.

1. Log in op Extranet voor partners

Om pagina's te kunnen volgen, moet je eerst inloggen.

Heb je geen login? Lees hier hoe je toegang krijgt tot Extranet voor partners

2. Volg de pagina('s)

 • Als je mails met updates wil ontvangen van wijzigingen op pagina's, moet je eerst pagina's volgen.
 • Ga daarvoor naar de pagina('s) die je wil volgen. Klik op de pagina rechtsbovenaan op 'Volg deze pagina'. Let op: Om mails te ontvangen, moet je ook nog instellen hoe vaak je mails met updates wil ontvangen. Dat lees je in de volgende stap:

3. Stel in hoe vaak je mails met updates wil ontvangen

 • Nadat je op de pagina's hebt aangeduid dat je die pagina's wil volgen, ga je naar de profielpagina. Je vindt de profielpagina 'rechtsbovenaan' in de donkerblauwe header onder jouw naam, als je ingelogd bent.
 • In de profielpagina klik je bij 'Mailing' op 'wijzigen' bij de vraag 'Hoe vaak wil je een mail ontvangen van pagina's die je volgt?'
 • In het scherm met 'Subscription mails' wijzig je 'Nooit' in 'Dagelijks' of 'Wekelijks'. Als je 'dagelijks' kiest, ontvang je 'dagelijks' een mail met daarin een selectie van de pagina's die je volgt en die gewijzigd zijn.

Ga naar de homepagina van Extranet voor partners

Ga naar de homepagina van Extranet voor partners en ontdek deze nieuwe website. Bewaar extranet.vdab.be bij je favorieten, zodat je er snel naartoe kan.

Geef feedback!

Heb je opmerkingen, suggesties of vragen over deze website? Laat het ons weten via het feedbackformulier van Extranet.

Je vindt het feedbackformulier onderaan op elke pagina bij 'Geef feedback'.

Op deze pagina

Wat is Extranet voor partners?

Hoe kan je Extranet gebruiken? Wie heeft toegang tot de beveiligde pagina's?

 • Heb je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?
 • Heb je geen toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners (MLP) en jouw organisatie registreert in MLP?
 • Ben je administrator en registreert jouw organisatie in Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?
 • Heb je toegang tot andere toepassingen dan Mijn Loopbaan voor Partners (MLP), en jouw organisatie registreert niet in MLP?

Hoe volg je pagina's en ontvang je mails met updates van pagina's die je volgt?

Ga naar de homepagina van Extranet

Geef feedback!