Evenementen voor partners

VDAB organiseert in alle provincies regelmatig events voor zijn partners. Als connector organiseren we graag ontmoeting en uitwisseling. Samen met onze partners versterken we zo onze kijk op de uitdagingen van en de mogelijkheden op de arbeidsmarkt.Maak kennis met de sectoren via sectorbaden - provincie Antwerpen (fysiek of online)

Je leest het overal: "Er zijn veel vacatures!"

Maar zijn die vacatures ook geschikt voor jouw klanten?
Welke profielen worden gezocht en welke opleidingen heeft VDAB voor jouw klanten om hun kansen op de arbeidsmarkt te verhogen?

Wij gaan graag met jou in gesprek. We beantwoorden al je vragen over vacatures, opleidingen en kansen op de arbeidsmarkt in de provincie Antwerpen voor een specifieke sector.

Kies een sessie en schrijf in >

Vorige sessies

Work out room gemist?

22 oktober 2021 - Provincie Antwerpen: Provinciaal Partner Overleg (PPO)

 

 • VIBE: Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB, gaat dieper in op wat de nieuwe visie VIBE of 'VDAB in Beweging', betekent voor jullie als partners

  Bekijk de presentatie >

 • Arbeidsmarkt na corona: Greet Van Dooren, adviseur, geeft een stand van zaken van de arbeidsmarkt op dit moment.

  Bekijk de presentatie >

Doorpraatsessies:

 • Sessie 1: Edusprong - presentatie door CVO Crescendo
  Van achterstand naar voorsprong via een regionaal afgestemd opleidingsaanbod voor volwassenen

  Bekijk de presentatie >
   
 • Sessie 2: Vouchers - presentatie door UHasselt en VDAB-Antwerpen
  In maart 2021 startte VDAB Antwerpen een experiment met vouchers voor werkzoekenden die daarmee zelfsandig kunnen kiezen welke organisatie hen verder begeleidt in hun zoektoch naar werk. Ondertussen zijn we een dik half jaar bezig en kirjgen we zicht op de eerste resultaten qua tevredenheidservaring die we graag met jullie delen.

  Bekijk de presentatie van VDAB >

  Bekijk de presentatie van UHasselt >

   
 • Sessie 3: Open Hiring® 'verkopen aan werkgevers' - stad Mechelen
  Een job zonder sollicitatiegesprek? Open Hiring® is een innovatieve methode die komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. Deze no-nonsense aanpak maakt komaf met alle klassieke procedures. Stad Mechelen vertelt je hoe zij hiermee aan de slag zijn gegaan om kansen te creëren op de arbeidsmarkt.

  Bekijk de presentatie >
   
 • Sessie 4: Het partnerschap 'Jobs in De Grote Verbinding': wat, waarom en hoe? - presentatie door Lantis, Stad Antwerpen en VDAB Antwerpen
  De Grote Verbinding maakt niet alleen de Antwerpse ring rond, maar bracht ook 5 organisaties bij elkaar. Samen willen ze een verschil maken voor werkgevers en werkzoekenden, actief op de werven van 'De Grote Verbinding'. Partners nemen je graag mee in hun samenwerking.

  Bekijk de presentatie >
   
 • Sessie 5: Inclusieve arbeidsmarkt - van wens naar hoe. Panelgesprek met Veerle Van den Bosch (AddSpice) en Fatima Yassir (Stichting Innovatie en Arbeid)
  Tijdens een panelgesprek met ondermeer Veerle Van den Bosch en Fatima Yassir, gaan we dieper in op de inclusieve arbeidsmarkt en hoe de theorie daarover te vertalen valt in de praktijk, zowel langs de kant van werkzoekenden en werknemers, als langs werkgeverszijde.

  Bekijk de presentatie >
   

September 2021: PPO Antwerpen: Maak zelf je lokale arbeidsmarktanalyse met de VDAB data-tools

 • Hoe vind je arbeidsmarktinfo om je beleid, projectaanvragen, tenderdossiers of opleidingsaanbod uit te werken? Hoe ga je ermee aan de slag? 

 • Je maakt zelf een foto van de arbeidsmarktsituatie van de burgers in jouw regio en de beschikbare vacatures. 

 • Je werkt met de VDAB-tools: arbeidsmarktverkenner, Arvastat, knelpuntberoepenlijst, beroepen in cijfers, de schoolverlaterstool.

 

Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

Vragen? Mail naar greet.vandooren@vdab.be

Februari 2021: PPO Antwerpen: Dubbele editie met een volledig 'coronaproof' programma met digitale sessies.

 • Sessie 1: OKAN, één schakel in een lange (onderwijs)loopbaan
  Wanneer een anderstalige jongere op de werkvloer terecht komt, heeft die vaak al een heel traject afgelegd. Hoe die trajecten verlopen, hoe de OKAN leerling wordt begeleid, georiënteerd en opgevolgd tijdens en na het OKAN taalbad, wordt in deze uiteenzetting duidelijk gemaakt door Nancy Van Wuytswinkel, vervolgcoach OKAN en Lies Van Kerckhoven, taalcoach bij HIVSET.

  Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

 • Sessie 2: Aan de slag met 55-plussers
  Jill Heyninck gaat in gesprek met Filip Lemaitre, volbloed babyboomer en oprichter van Bureau 50 en Johan Maes, zaakvoerder van Hura. Samen verkennen ze wie de 55-plusser eigenlijk is en zoeken ze naar juiste hefbomen om deze generatie op de arbeidsmarkt verder te helpen.

  Herbekijk het webinar > 

20 november 2020: VDAB Brussel: Hoe houden we de arbeidsmarkt in Brussel en Vlaanderen tijdens en na deze coronacrisis in beweging?

Geert Pauwels, directeur VDAB Brussel, bespreekt volgende onderwerpen:
Wat is de impact van corona op de arbeidsmarkt? Welke beroepen bieden nog zekerheid voor de toekomst? Hoe spelen we het best in op die veranderende arbeidsmarkt? Welke constructieve oplossingen versterken de Brusselse arbeidsmarkt? Hoe beïnvloedt dit de dienstverlening van jouw organisatie?

17 november 2020: PPO Antwerpen: Inspiratiesessie #Zero Exclusion: werkgevers versterken in hun inclusie verhaal

Tijdens deze sessie nemen onze collega's Wendy Ranschaert en Fatima Yassir je mee op ontdekking: inclusief ondernemen, we hebben er de mond van vol, maar wat betekent dat juist voor mij als intermediair? Wat is mijn rol hierin? In deze digitale sessie geven we je de blauwdrukken voor inclusie alsook concrete handvatten die je kan gebruiken in je gesprekken met werkgevers.

Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

19 oktober 2020: PPO Antwerpen: Digitale kwetsbaarheid van kansengroepen en bemiddelen: wat werkt?

Op maandag 19 oktober organiseerden we een webinar voor onze partners rond de digitale kwetsbaarheid van kansengroepen en bemiddelen. Als collega kon je meevolgen via Google live-stream.

Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

18 september 2020: PPO Antwerpen: Workshop Train the trainer: oriënteren met arbeidsmarkttools

Greet Van Dooren, onze expert arbeidsmarkt, gaf deze praktische én interactieve digi-workshop 'train the trainer' over oriënteren met arbeidsmarkttools. Deze tools helpen je om werkzoekenden beter te begeleiden en te oriënteren op de arbeidsmarkt.

Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

18 juni 2020: PPO Antwerpen: Panelgesprek over de gevolgen van de coronacrisis en de heropstart van de economie 

met Sarah Vansteenkiste, coördinator Steunpunt Werk, Pedro De Bruyckere, expert jongeren en onderwijs en provinciaal directeur van VDAB Bjorn Cuyt.

Wil je het webinar herbekijken? Mail ons, we sturen jou de link.

Meer informatie?

Heb je vragen over één van deze sessies? Of heb je zelf nog ideeën of suggesties voor een sessie? Stuur ons een mailtje.

Op deze pagina