Publicitaire verplichtingen - Logo's ESF en VDAB

De publicitaire verplichtingen gaan over alle voorlichtings- en communicatieacties die je met jouw ESF-project organiseert. Dit gaat van de deelnemerslijsten tot interacties met de pers. Het is belangrijk dat het publiek weet dat het project gefinancierd wordt door het ESF, de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.Afbeelding
ESF Logo

Aan welke vereisten moet de dienstverlener voldoen?

 1. In alle documenten met betrekking tot het concrete project vermeld je dat het project werd medegefinancierd door het ESF en de Vlaamse Overheid. Je vermeldt op alle communicatiemaatregelen (o.a. publiciteit, brieven, e-mails, website, cursusmateriaal, eventuele bewijzen van aanwezigheid en eventuele certificaten)  de logo’s van het ESF, de Vlaamse Overheid, de Europese Unie en VDAB.
  • De ESF-colofon geeft het Vlaamse ESF-logo weer en bevat bovendien het Europees en het Vlaams embleem en de nodige vermeldingen.
  • Vanuit VDAB stellen we hieronder enkele combinatie-logo’s ter beschikking, waarmee je meteen alle logo’s geordend hebt in 1 afbeelding.
 2. Als je een website hebt maak je een webpagina aan:
  • Hierop licht je het project kort toe inclusief het doel en de resultaten ervan.
  • Je legt de nadruk op de financiële steun door de Europese Unie.
  • De logo's moeten zichtbaar (zonder te scrollen) op je webpagina verschijnen.  
  • Als je  betrokken bent in meerdere projecten die door ESF gefinancierd worden, kan je deze informatie groeperen op 1 webpagina.
 3. Je hangt een A3 affiche (of groter) met informatie over het project op een publiek goed zichtbare plaats. De affiche kan je hieronder downloaden.
 4. Alle deelnemers van het project zijn op de hoogte van de financiële steun.
 5. Bij elk perscontact vermeld je duidelijk de steun van het ESF en de Vlaamse Overheid.
 6. Van elk eindproduct maak je één digitaal exemplaar over aan esfcommunicatie@wse.vlaanderen.be. Onder eindproduct wordt verstaan: tools, methodieken of producten die met ESF-middelen ontwikkeld worden.

 

 

Logo's en affiches

Voor de meest recente ESF logo's verwijzen we naar www.esf-vlaanderen.be/nl/logos-2014-2020

Signatuur

Deze combinatie van logo's is geschikt om onderaan een pagina te plaatsen. De logo's vormen een visuele afsluiting van de pagina of het document.

Afbeelding
VDAB_ESF_emailbanner_600x8px

Vectorieel bestand:  

VDAB_ESF_emailbanner_600x8px (211.94 KB)

 

Combinatielogo

Combinatie van de  4 logo's.

Afbeelding
combinatie van de 4 logo's

Vectorieel bestand voor toepassingen in signalisatie, beursstand,... in eps-formaat (met je gewone pc en Office toepassingen kun je geen eps bestand openen. Dit is enkel voor specifieke toepassingen.):

zip bestand 4 logo's ESF (1.38 MB)

ESF-affiche

Je moet volgende poster duidelijk zichtbaar ophangen worden op minimaal A3-formaat. Indien gewenst kan de poster ook weergegeven worden via een digitaal bord (bijvoorbeeld boven de onthaalbalie). 

Afbeelding
ESF-affiche

Op deze pagina