Hoe schrijf je in voor een opleidingssessie Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?

Wil je als nieuwe gebruiker toegang tot  'Mijn Loopbaan voor Partners', dan is het noodzakelijk dat je deelneemt aan een MLP-opleidingssessie. Pas na het doornemen van de webcursussen en het deelnemen aan de MLP-opleidingssessie, wordt je persoonlijke login voor MLP geactiveerd.

Ook als ervaren gebruiker kan een opleiding aangewezen zijn: als opfrissing of als je andere bijkomende acties moet registreren dan die waarvoor je al opleiding volgde.

Wie moet inschrijven?

Wie toegang wil krijgen tot Mijn Loopbaan voor partners (MLP) moet zich persoonlijk online inschrijven voor een MLP-opleidingssessie in groep, maar er zijn uitzonderingen:

Wie moet zich niet inschrijven?

Ga je MLP gebruiken:

 • voor Deeltijds leren en werken, dan moet je niet inschrijven voor een MLP-opleidingssessie, maar wordt je hiervoor gecontacteerd door de opdrachthouder van het Departement Onderwijs en Vorming. Lees wat je hiervoor moet doen in kader van Deeltijds leren en werken. Je volgt wel de webcursussen ter voorbereiding.
 • voor Wijk-werken, dan hoef je de MLP-opleidingssessie niet te volgen. 
 • enkel om dossiers te raadplegen, niet om te registreren, dan hoef je de MLP-opleidingssessie niet te volgen, maar volg je wel de webcursussen waarvan je per mail bericht krijgt.

Hoe inschrijven?

Volg de stappen hieronder of bekijk het stappenplan met printscreens onderaan deze pagina.

 1. Je moet je zelf persoonlijk inschrijven met je eigen gebruikersnaam. Een collega kan jou niet inschrijven.
 2. Schrijf je in voor de MLP-opleidingssessie in groep met je persoonlijke gebruikersnaam.

  • Klik op de blauwe tekst Noteer hier je project, ... vervolgens verschijnen de mogelijke data.

  • Klik op de blauwe tekst Beantwoord de vragen... en vul de officiële naam van het project of samenwerking. Zoek indien nodig de naam van jouw project of samenwerking in dit overzicht.

  • Nadat je de projectnaam hebt ingevuld, krijg je een overzicht van de beschikbare opleidingsdata.
   • Je kan je slechts voor één opleidingssessie inschrijven. De opleidingen worden op regelmatige basis en in elke provincie georganiseerd. 
   • Zorg dat het e-mailadres dat je opgeeft, actief is, en dat de e-mails van VDAB (eindigend op @vdab.be) toegelaten worden in je mailbox (spam-instellingen).
 3. Na je inschrijving ontvang je onmiddellijk een uitnodiging per mail. Controleer indien nodig je ongewenste e-mails.
  • Kan je niet aanwezig zijn op de sessie waarvoor je inschreef? Schrijf je uit via de link in de mail met de uitnodiging.

Wat moet je doen vóór je naar de opleiding komt?

 • Je moet online de webcursussen volgen waarvan je per mail bericht kreeg, ter voorbereiding van de MLP-opleidingssessie. 
 • Zorg dat je Itsme op je gsm hebt geactiveerd of breng een eID-kaartlezer en je identiteitskaart mee naar de sessie zodat je kan inloggen op de oefenversie van MLP.

Je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners wordt pas geactiveerd als je de webcursussen en de MLP-opleidingssessie in groep hebt gevolgd.