Hoe schrijf je in voor een opleidingssessie Mijn Loopbaan voor Partners (MLP)?

Wil je als nieuwe gebruiker toegang tot  'Mijn Loopbaan voor Partners', dan is het noodzakelijk dat je deelneemt aan een MLP-opleidingssessie. Pas na het doornemen van de webcursussen en het deelnemen aan de MLP-opleidingssessie, wordt je persoonlijke login voor MLP geactiveerd.

Ook als ervaren gebruiker kan een opleiding aangewezen zijn: als opfrissing of als je andere bijkomende acties moet registreren dan die waarvoor je al opleiding volgde.Hoe inschrijven voor een MLP-opleidingssessie in groep?

Je kan hier inschrijven voor de MLP-opleidingssessies in groep. Volg de stappen hieronder of kijk naar printscreens onderaan deze pagina.

 1. Log in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Je moet persoonlijk inloggen. Een collega kan jou niet inschrijven.
  Heb je nog geen gebruikersnaam ontvangen? Vraag aan de administrator van je organisatie om voor jou een gebruiker aan te maken via 'Toegangsbeheer' en voor jou het toegangsrecht 'Mijn Loopbaan voor Partners' aan te vragen. Daarna log je zelf in met je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
 2. Klik op 'Noteer hier je project, vervolgens verschijnen de mogelijke data'

 3. Klik op 'Beantwoord de vragen...' en vul de officiële naam van het project in (zoals vermeld in samenwerkingsovereenkomst, bestek, subsidie, ESF-oproep,...) 

 4. Nadat je de projectnaam hebt ingevuld, krijg je een overzicht van de beschikbare opleidingsdata. Je kan je slechts voor één opleidingssessie inschrijven. 

De opleidingen worden op regelmatige basis en in elke provincie georganiseerd.

Corona-maatregelen bij VDAB:

 • Een mondmasker is verplicht bij het betreden van het VDAB-gebouw en tijdens de hele opleiding.
 • Breng je eigen eten en drank mee.
 • Meld je altijd eerst aan bij het onthaal.

De sessie start om 9u30.

De duur van een opleidingssessie is afhankelijk van de te registreren acties.

Na je inschrijving

Na je inschrijving ontvang je een uitnodiging via mail. Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je opgeeft, actief is, en dat de e-mails van VDAB (eindigend op @vdab.be) toegelaten worden in je mailbox (spam-instellingen). Controleer indien nodig je ongewenste e-mails.

Je ontvangt ook nog een e-mail met de webcursussen die je moet doornemen als voorbereiding op de MLP-opleidingssessie in groep.

Belangrijk!

 • Het is echt noodzakelijk dat je zelf eerst deze online webcursussen volgt, alvorens je de MLP-opleidingssessie in groep bijwoont.
 • Kan je toch niet aanwezig zijn bij de MLP-opleiding in groep waarvoor je je inschreef? In de uitnodiging vind je een link om je zelf terug uit te schrijven.
 • Na het doorlopen van de online webcursussen en het volgen van de MLP-opleidingssessie in groep kan je aan de slag in Mijn Loopbaan voor Partners.
 • Op de pagina 'Hoe krijg je toegang tot Mijn Loopbaan voor Partners?' lees je meer over de procedure die je moet volgen om een actieve login te krijgen.

Printscreens inschrijven MLP-opleidingssessie

1. Inloggen

Afbeelding
Inloggen op online leren voor partners

 

2. Klik op 'Noteer hier je project, vervolgens verschijnen de mogelijke data'

Afbeelding
Inschrijven MLP-opleiding stap 2

 

3. Klik op 'Beantwoord de vragen...' 

Afbeelding
Inschrijven MLP-opleidingssessie3

 

4. Vul je project in. 

Afbeelding
Inschrijven MLP-opleidingssessie4