Communiceren over de loopbaancheque
Bij het communiceren naar de burger over het aanbod loopbaanbegeleiding met loopbaancheque gebruik je de correcte logo's en de werkingsnaam van het loopbaancentrum. Wees ook correct en ondubbelzinnig.
Hoe communiceer je naar de burger?
In je communicatie naar de burger gelden onderstaande richtlijnen:
Verplicht te vermelden
In elke communicatie (website, folder ... ) naar de burger vermeld je verplicht:
- het logo van de loopbaancheque
- het eigen logo van het erkend loopbaancentrum (in het geval er een logo is)
- de werkingsnaam van het loopbaancentrum
Voor wie verplicht?
Deze verplichting geldt voor:
- het loopbaancentrum zelf
- eventuele medewerkers
- eventuele onderaannemers*
*Werkt een onderaannemer voor meerdere loopbaancentra, dan is hij verplicht om steeds alle logo's van de erkende loopbaancentra waar hij voor werkt te vermelden.
Waarom verplicht?
Op die manier is het voor de burger steeds duidelijk:
- dat het om een door VDAB erkend loopbaancentrum gaat, waar een loopbaancheque kan worden ingezet
- wie aansprakelijk is voor de geleverde kwaliteit van de dienstverlening
Logo’s
Logo loopbaancheque
Hoe het logo loopbaancheque gebruiken?
- Het logo loopbaancheque mag je enkel in zijn geheel en onveranderd gebruiken. Bewerken of wijzigen is niet toegestaan.
- Het logo van de loopbaancheque plaats je op websites enkel bij het aanbod loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque.
Logo van VDAB en logo van de Vlaamse Overheid
Het logo van VDAB en het logo van de Vlaamse overheid mag je zelf niet gebruiken.
Logo's op VDAB-documenten
Op documenten die VDAB ter beschikking stelt aan de loopbaanbegeleiders mag je het logo van VDAB en dat van de Vlaamse overheid niet verwijderen. Het logo van het loopbaancentrum toevoegen mag wel.
Werkingsnaam
Het loopbaancentrum en zijn medewerkers/onderaannemers zijn verplicht om in al zijn communicaties naar de burger de werkingsnaam (en niet de handelsnaam) van het loopbaancentrum te gebruiken. Het is de werkingsnaam die ook in 'Zoek een loopbaancentrum' op vdab.be terug te vinden is.
Waarom verplicht?
Een mandaat loopbaanbegeleiding wordt gegund aan het loopbaancentrum en niet aan een loopbaanbegeleider (of onderaannemer) zelf. Het loopbaancentrum waarborgt de kwaliteit van de dienstverlening door al zijn uitvoerders en is hiervoor aansprakelijk. De klant moet daarom op elk moment de werkingsnaam van het loopbaancentrum die zijn loopbaancheque int, herkennen.
Correcte en ondubbelzinnige communicatie
Inhoud conform BVR
De informatie over het aanbod loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque op je website, in je brochures ... of andere kanalen, is correct en stemt overeen met wat in het BVR loopbaanbegeleiding, in de huidige richtlijnen en op vdab.be/loopbaanbegeleiding staat.
In alle communicatie over loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque gebruik je consequent de term ‘loopbaanbegeleiding’ of ‘loopbaancoaching’.
Visueel en inhoudelijk afgescheiden van andere dienstverleningen
Je scheidt het aanbod loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque in je communicatie zowel inhoudelijk als visueel voldoende af van de andere dienstverleningen zoals sollicitatietraining, therapie, life coaching … Het aanbod loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque bied je in je communicatie in een afzonderlijke flap, pagina, kader … aan.
Communicatiemateriaal
Hoe gebruiken?
Al het VDAB-communicatiemateriaal gebruik je enkel in zijn geheel en onveranderd. Bewerken van het materiaal is niet toegestaan.
Overzicht materiaal
Affiches
-
- Elk startend loopbaancentrum krijgt 3 van deze affiches. Meer van deze affiches nodig? Stuur hiervoor een mailtje naar samenwerking@vdab.be
-
- Deze affiche kan je niet bestellen.
Banners
- Banner 1 loopbaancheques (update juni 2021)
- Banner 2 loopbaancheques (update juni 2021)
- Banner 3 loopbaancheques (update juni 2021)
Folders
Logo loopbaancheques
Promospot
Raamstickers
Elk startend looopbaancentrum ontvangt 2 raamstickers. Meer stickers nodig? Stuur hiervoor een mailtje naar samenwerking@vdab.be