Nieuws - Lokale besturen en VDAB werken samen: successen uit de praktijk

VDAB en lokale besturen werken succesvol samen. We bundelen hier een selectie voorbeelden uit de praktijk.

8 maart 2023 - 6 lokale besturen uit de Zuiderkempen organiseerden samen met VDAB een jobdag voor Oekraïense werkzoekenden

Op 2 februari organiseerden Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) Zuiderkempen in samenwerking met VDAB, het Vlaams ondersteuningsteam, het Agentschap Integratie en Inburgering, Voka, Travi en bedrijven uit de regio, een jobmatching voor Oekraïners in Geel. 

Oekraïense werkzoekenden kregen de kans om een afspraak te maken voor een intakegesprek voor Nederlandse lessen. Dirk Vandervelden van het Agentschap Integratie en Inburgering: “We willen de drempel naar werk verlagen door de Oekraïense werkzoekenden toe te leiden naar de meeste geschikte taalcursus in hun regio. Verder hielpen we hen ook met de inschrijving voor de online infosessies over wonen, werken, opvoeding en verblijfsstatuut.”
 
Travi gaf een workshop over solliciteren, werken in België en belangrijke skills op de arbeidsmarkt. VDAB informeerde de aanwezige werkgevers over de mogelijkheden rond taalcoaching op de werkvloer. Bovendien konden de werkzoekende Oekraïners zich inschrijven bij VDAB en een cv opmaken om mee te nemen naar de aanwezige bedrijven en interimkantoren. 
 

Bekijk het filmpje:

2 maart 2023 - Horecatrailer van VDAB in Hasselt

In februari stond de horecatrailer van VDAB in Hasselt. De horecatrailer in Limburg is een samenwerking tussen de Stad Hasselt, Horeca Forma, Horeca Hasselt en de VDAB, waarmee we werkzoekenden, inactieven, maar ook werknemers helpen een job in de horeca te vinden. In de horecatrailer kunnen mensen workshops volgen om onder andere te leren koken. Ze kunnen er snijtechnieken leren, een speciale pasta of een mocktail maken, om zo te proeven van hoe het eraan toe gaat in de keuken.

Bekijk het filmpje van de horecatrailer, met het bezoek van minister Brouns:

27 januari 2023 - VDAB en gemeente Heusden-Zolder werken succesvol samen om niet-beroepsactieven te bereiken

In onze huidige krappe arbeidsmarkt, met weinig werkzoekenden en historisch veel vacatures, is het ontzettend belangrijk om niet-beroepsactieven te bereiken én te overtuigen om aan het werk te gaan. Voor wasserij Mireille kon VDAB samen met gemeente Heusden-Zolder verschillende huisvrouwen van buitenlandse origine activeren. Minister Jo Brouns kwam in januari bij ons op bezoek om te ontdekken hoe het team in Heusden-Zolder het aanpakte. 

Bekijk het filmpje:

Op deze pagina