Personen met arbeidsbeperking

Sommige werkzoekenden zijn personen met een arbeidsbeperking (PmaB). Er bestaan 2 soorten arbeidsbeperkingen, namelijk de arbeidshandicap (PmAH) en de psychosociale of multipele problematieken (Pmp). Afhankelijk van het soort arbeidsbeperking kan de ondersteuning die de klant krijgt anders zijn.link to node
Afbeelding
Adviezen dgs

De Dienst Gespecialiseerde Screening (DGS) is verantwoordelijk voor screening en onderzoek in functie van opleiding, BTOM en sociale economie.

Lees meer >

link to node
Afbeelding
Samenwerkingsvoorstel

Met het ICF-instrument maken we gebruik van dezelfde indeling van problemen en moeilijkheden bij de screening van arbeidsmogelijkheden van een persoon.

Alles over ICF en indiceren >

link to node
Afbeelding
Sociale economie

Dankzij een duurzame job waarin competentieversterking centraal staat, kunnen mensen uit kansengroepen een volwaardige en zinvolle rol spelen in onze samenleving.

Lees verder >

link to node
Afbeelding
Meer weten?

Heb je een vraag over financiële tegemoetkomingen voor mensen met een gezondheidsprobleem of arbeidsbeperking? We helpen je graag verder. 

Contacteer ons >

Ook interessant

 

MLP - Handleidingen personen met arbeidsbeperking

Op zoek naar een handleiding of aanmeldingsformulier? 

Lees meer >

 

Klant aanmelden voor VDAB-screening

Opgelet! Hoe je een klant aanmeldt (er zijn 3 verschillende werkwijzen), hangt af van of en hoe je registreert in MLP of niet.  

Bekijk wat jouw werkwijze is en doe de aanmelding >