Info voor gemandateerde loopbaancentra

VDAB is regisseur van het loopbaanlandschap. In haar opdracht wijst VDAB mandaten toe aan de loopbaancentra, die op hun beurt loopbaanbegeleiding verlenen aan de burgers die daartoe recht hebben. Gemandateerde loopbaancentra vinden hier al hun info voor hun samenwerking met VDAB.Nieuws

Nieuws voor gemandateerde loopbaancentra

 

Schrijf je in voor de volgende reeks Pitstops Loopbaanbegeleiding

In onze nieuwe reeks Pitstops laten we heel wat  gastsprekers uit verschillende sectorfondsen aan het woord. Zij maken jou wegwijs in de waaier aan beroepen, bedrijfsculturen, arbeidsomstandigheden, opportuniteiten en trends in hun sector. Hun pitch sluiten ze af met nuttige bronnen voor klanten in loopbaanbegeleiding.

Naast deze pitstops over sectoren zetten we een aantal minder gekende VDAB-services in de schijnwerpers.

Dit zijn onze eerstvolgende thema's die aan bod komen.

Interesse? Schrijf je tijdig in.

Een pitstop gemist? Je kan de presentaties downloaden en de opnames aanvragen.

 

Bekijk de nieuwe cijfers 'Gestarte loopbaanbegeleidingen'

Ga naar de cijfers 4e Kwartaal 2021 en Cijfers 2021 >

 

Save the date! Vlaams Forum Loopbaanbegeleiding op 28 maart 2022

Op 28 maart 2022 organiseert VDAB de 5e editie van het Vlaams Forum Loopbaanbegeleiding voor alle coördinatoren, vergezeld van 1 collega.
Dit Vlaams Forum gaat door in zaal BEL op het terrein van Thurn & Taxis in Brussel en start om 9.30 u.
In de voormiddag mag je informatie en een boeiende spreker verwachten. Na de broodjeslunch kan je nog langsgaan op de ‘mini-beurs’. Netwerken kan tot 16 uur.
Later volgen hier meer details over de inhoud van het programma en de inschrijvingsmodaliteiten.
Of en hoe het Vlaams Forum zal kunnen doorgaan, hangt uiteraard af van de Covid-maatregelen die op dat moment zullen gelden.

 

In het najaar startte VDAB een campagne Loopbaanbegeleiding

Met deze campagne willen we alle burgers aansporen om na te denken over hun loopbaan en een eerste kennismakingsgesprek bij een loopbaancentrum aan te vragen.
Van oktober tot en met november liep een kleurrijke campagne op sociale media, via advertenties en getuigenissen van werknemers die loopbaanbegeleiding volgden, alsook een mailing naar 8.500 huisartsen. Bekijk de campagne >

 

Cijfers van de 'Gestarte loopbaanbegeleidingen'

We hebben nieuwe cijfers over 'Gestarte loopbaanbegeleidingen in het 3e kwartaal van 2021'.

Bekijk de cijfers >

 

Bijleren van elkaar als loopbaanbegeleider? Schrijf je in voor een lerend netwerk!

Werk je als loopbaanbegeleider met loopbaancheques? En wil je good practices uitwisselen met andere loopbaanbegeleiders? Schrijf je dan in voor een lerend netwerk loopbaanbegeleiding, georganiseerd door samenwerkende loopbaancentra.

 

Oproep: Wil jij een lerende netwerk loopbaanbegeleiding organiseren?

Als netwerkorganisatie wil VDAB de loopbaancentra stimuleren om onderling samen te werken aan één gemeenschappelijk doel: een kwaliteitsvolle dienstverlening van loopbaanbegeleiding met de loopbaancheque. Daarom roept VDAB haar professioneel netwerk loopbaanbegeleiding op om lerende netwerken rond loopbaanbegeleiding te organiseren. Lees meer en stel je kandidaat >

 

Wijzigingen in de registratiemodule

Op zaterdag 11 september 2021 zijn in het tabblad ‘overzicht begeleidingen’ van de registratiemodule volgende wijzigingen doorgevoerd:
Bij het overzicht van de begeleidingen krijg je nu enkel de actieve (=lopende) begeleidingen te zien.

  • Wil je graag alle begeleidingen zien? Vink dan het vakje "toon enkel de actieve begeleidingen" uit.
  • Wil je graag ook alle begeleidingen kopiëren, printen of exporteren naar Excel? Vink dan het vakje "toon enkel de actieve begeleidingen" uit. Selecteer dan de optie 'alle' bij het aantal rijen dat getoond moet worden.

 

Inspiratiebad Antwerpse arbeidsmarkt

De stad Antwerpen ontwikkelde een prachtige webpagina voor loopbaanbegeleiders: het Inspiratiebad Antwerpse Arbeidsmarkt
Je vindt hier een schat aan informatie over de huidige en toekomstige Antwerpse arbeidsmarkt, een meerwaarde voor alle loopbaancoaches en hun klanten in de omgeving van Antwerpen.