Info voor gemandateerde loopbaancentra

VDAB is regisseur van het loopbaanlandschap. In haar opdracht wijst VDAB mandaten toe aan de loopbaancentra, die op hun beurt loopbaanbegeleiding verlenen aan de burgers die daartoe recht hebben. Gemandateerde loopbaancentra vinden hier al hun info voor hun samenwerking met VDAB.Nieuws

Nieuws voor gemandateerde loopbaancentra

 

Wil je VDAB helpen om loopbaanbegeleiding aan te bieden aan niet-beroepsactieven?

VDAB start een pilootproject waarbij we gemandateerde loopbaancentra vragen om loopbaanbegeleiding aan te bieden aan niet-beroepsactieven en daar verder onderzoek naar te doen. Interesse? Stel je dan als gemandateerd loopbaancentrum kandidaat voor dit project met deze nieuwe doelgroep.

Lees wat je moet doen om je kandidaat te stellen >


Lerend Netwerk Loopbaanbegeleiding ‘Professioneel groeien in een netwerk aan de haard’ in Peer.

Carine Drijkoningen van loopbaancentrum Itineris organiseert een lerend netwerk voor loopbaanbegeleiders. De start is voorzien 13 januari 2023.

Lees meer en schrijf je in >


Volg de online leermodule 'Oriënteren met arbeidsmarkttools' 

In deze module leer je hoe je de verschillende arbeidsmarkttools van VDAB kan gebruiken bij het oriënteren van je klanten. Bekijk het introductiefilmpje en lees wat je moet doen als je nog geen login hebt.

Lees meer >

 

Schrijf je in voor Lerend Netwerk 'De groeicirkel: Je toolbox vergroten op diepere lagen van jezelf.'

De loopbaancentra Itinera career & talent management en de Passieschool bieden volgend Lerend Netwerk Loopbaanbegeleiding in Wilrijk aan:

'De groeicirkel: Je toolbox vergroten op diepere lagen van jezelf.' Reflecteren over de relatie met je cliënt & bijleren over werkwijzen en aanpak.

Lees meer en schrijf je in >


Herinnering: geen extra vergoeding voor tool of test: lees na in BVR en in het draaiboek op extranet en bespreek grondig met alle betrokkenen. Al extra kosten aangerekend? Meld dit dan voor 31 oktober.

Ter herinnering wijzen we er nogmaals op dat volgens het Besluit van de Vlaamse Regering (BVR) van 17 mei 2013 betreffende loopbaanbegeleiding het vragen van een extra vergoeding bovenop de loopbaancheque niet is toegestaan

We vragen uitdrukkelijk om deze onderrichting grondig na te lezen in het BVR en in het draaiboek op extranet, en deze onderrichting grondig te bespreken met alle betrokkenen in je loopbaancentrum. 

Toch al extra kosten aangerekend? Meld dit dan voor 31 oktober aan je regionaal expert loopbaanbegeleiding. 

Lees meer >

 

Opleidingsdag 'Loopbaancoaching voor mantelzorgers'

Laat je een hele dag onderdompelen in de wereld van de mantelzorgers en duik in de toolboxen Loopbaanmetzorg en To be or not to be. Resultaat: een beter gevulde rugzak (letterlijk en figuurlijk) om in te zetten in je coachingpraktijk.

Bekijk de uitgebreide info en schrijf je in >


Loopbaan met Zorg: webinar op 25 oktober: 'Wat loopbaancoaches moeten weten over het systeem van persoonlijke assistentie'

In het kader van de niche 'Loopbaan met Zorg' nodigt Magenta je op 25 oktober 2022 van 12.15 tot 13.45 uur van harte uit op hun webinar.

Lees meer en schrijf je in >
 

Nieuw aanbod Lerend Netwerk

De loopbaancentra Itinera career & talent management en de Passieschool slaan de handen in elkaar en bieden volgend Lerend Netwerk Loopbaanbegeleiding in Wilrijk aan:

'De groeicirkel: Je toolbox vergroten op diepere lagen van jezelf.' Reflecteren over de relatie met je cliënt & bijleren over werkwijzen en aanpak.

Lees meer >


Herinnering aan onze Pitstops

In het najaar zijn er weer een aantal Pitstops. Meer weten bijvoorbeeld over werken in de handel? Of op de luchthaven? Dit en nog andere info over de arbeidsmarkt kom je te weten tijdens één van onze Pitstops!

Bekijk de agenda en schrijf je in >


Geen extra vergoeding voor tool of test

We willen nog een keer in herinnering brengen dat het vragen van een extra vergoeding bovenop de loopbaancheque niet toegestaan is.

Lees meer >

Schrijf je in voor onze Pitstops over de Arbeidsmarkt

Wil je een betere grip op de arbeidsmarkt? Sla af bij de eerstvolgende Pitstop loopbaanbegeleiding, een kans bij uitstek als leeractiviteit!

Bekijk de agenda en schrijf je in >

Tip: Volg de extranet-pagina van de Pitstops en stel in je profiel in dat je mails met updates wil ontvangen, dan krijg je na elke pitstop een mailtje met een verwijzing naar de extranetpagina met de presentatie en hoe je de opname kan opvragen. 

Lees hoe je mails ontvangt met updates van pagina's die je volgt >

 

We lichten volgende richtlijnen toe waarover we regelmatig vragen of opmerkingen krijgen:
  • Checklists ‘Werken met loopbaanbegeleiders’: Een overzicht van richtlijnen en verwachtingen rond het werken met loopbaanbegeleiders in onderaanneming of als werknemer vind je terug in twee handige checklists:

  • Inzet van de loopbaancheque is persoonlijk: VDAB benadrukt dat in ons Besluit van de Vlaamse Regering aangaande loopbaanbegeleiding duidelijk aangegeven is dat een loopbaancheque persoonlijk is en niet overdraagbaar. Het inzetten van een loopbaancheque op een andere naam is niet toegestaan.
    Lees meer >
  • Elektronische handtekening enkel via eID en bevestiging via mail: VDAB erkent op dit moment een digitale handtekening via eID en een bevestiging via mail. Lees meer >

 

Loopbaan met Zorg: webinar op 24 juni: 'Wat loopbaancoaches moeten weten over het systeem van persoonlijke assistentie'

In het kader van de niche 'Loopbaan met Zorg' nodigt Magenta je op 24 juni van 12u15 tot 13u45 van harte uit op het webinar ‘Wat loopbaancoaches moeten weten over het systeem van persoonlijke assistentie'. 

 

Voor jouw klanten: opleidingsbeurs op 19 mei

Op 19 mei organiseren we een virtuele opleidingsbeurs waar jouw klant kennis kan maken met ons volledige opleidingsaanbod. Is jouw klant digitaal niet zo vaardig of beschikt hij niet over een goede computer of smartphone? Dan kan hij terecht in één van de fysieke inlooppunten

Meer info en hoe inschrijven vinden klanten op onze website >

 

Opzet nicheproject ‘Land- en tuinbouw’

Minister Crevits wil samen met VDAB, het departement Landbouw en Visserij en de erkende loopbaancentra een nichewerking starten om het gebruik van loopbaanbegeleiding in de land- en tuinbouw te promoten.

Heb je interesse voor dit project?  Laat het ons weten >

 

Monitoringsrapport Loopbaanbegeleiding van 2021

Het Monitoringsrapport Loopbaanbegeleiding van 2021 is gepubliceerd op de pagina Rapporten en cijfers >

 

VDAB en loopbaancentra hand in hand!

Op 28 maart 2022 verwelkomden we enthousiast 140 gasten, die 100 loopbaancentra vertegenwoordigden, op onze 5de editie van het Vlaams Forum Loopbaanbegeleiding

Lees meer over dit boeiend en hartelijk weerzien >

 

Nieuw aanbod ‘Lerend Netwerk voor loopbaancoaches’

Esther Simons en Selma Yaylagul van loopbaancentra Esther Simons en EssenSY
slaan de handen in elkaar voor de organisatie van het ’Lerend Netwerk voor loopbaancoaches’ in Peer.

Ze gaan aan de slag met de 5 loopbaancompetenties!

De eerste sessie start op 28 april 2022.  Schrijf je in voor 15 april 2022.
 

Lerend Netwerk nu ook online. Schrijf je in!

Door corona werd het Lerend Netwerk ‘Kwaliteit creëren als loopbaanbegeleider’ van Anasta en FulFil uitgesteld. De sessies starten nu op 24 februari 2022.
Je kan daarbij zelf kiezen of je het online of fysiek wil volgen. Schrijf je in!

 

Schrijf je in voor de volgende reeks Pitstops 

In onze nieuwe reeks Pitstops laten we heel wat  gastsprekers uit verschillende sectorfondsen aan het woord. Zij maken jou wegwijs in de waaier aan beroepen, bedrijfsculturen, arbeidsomstandigheden, opportuniteiten en trends in hun sector. Hun pitch sluiten ze af met nuttige bronnen voor klanten in loopbaanbegeleiding.

Naast deze pitstops over sectoren zetten we een aantal minder gekende VDAB-services in de schijnwerpers.

Dit zijn onze eerstvolgende thema's die aan bod komen.

Interesse? Schrijf je tijdig in.

Een pitstop gemist? Je kan de presentaties downloaden en de opnames aanvragen.

 

Bekijk de nieuwe cijfers 'Gestarte loopbaanbegeleidingen'

Ga naar de cijfers 4e Kwartaal 2021 en Cijfers 2021 >